Nieuwsbrief 13 maart 2024

Nieuwsbrief 13 RTFC

Februari/Maart 2024

Geleidelijk aan kruipen we de winter uit….de winter die soms koud was maar vooral HEEL NAT EN STORMACHTIG!  Nu staan we op de drempel van een nieuw fietsseizoen. We beginnen weer met een feestelijk ontbijt in het Konings Huys voorafgaand aan de Openingsrit op 3 maart. Laten we hopen dat dat het startschot is voor beter weer, want velen van ons hebben nog maar weinig kilometers op de teller maar wel al weer mooie plannen voor dit seizoen.

In april gaan er weer heel wat RTFC-ers on Tour, bijvoorbeeld naar de Kleine Hoogmis of Kleine Ronde van Vlaanderen, of naar het Rijk van Nijmegen voor weer een fraaie rit van Join4Energy. En gaan er nog RTFC-ers naar Parijs-Roubaix dit jaar ? In mei gaan sommige leden op trainingsweek naar Mallorca. Ook wordt er al gedroomd voor een weekje Bormio, voor de beroemde Stelvio en Gavia. En natuurlijk: nieuwe ronde-nieuwe kansen voor de Trofee Banane d’Or: het grootste aantal beklimmingen van de Maeslantkering.

Ongetwijfeld leven er al meer plannen bij jullie, misschien wel heel bijzondere. Laat ze maar horen ! Op naar RTFC‘s 51e fietsjaar!

Algemene Leden Vergadering

Op maandag 12 februari vond weer de jaarlijkse ALV van RTFC plaats. Er was een heel grote opkomst, en er vonden af een toe heel levendige discussies plaats. Bijvoorbeeld over hoeveel financiele  buffer moet de vereniging hebben, de ledenafdministratie, het terugtreden van de penningmeester, en de uitreiking van de jaarlijkse RTFC-wisseltrofeen. Binnenkort vinden jullie het verslag van de bijeenkomst op Cyql. 

En: het bestuur is al weer in gesprek met een mogelijk nieuwe penningmeester!

De Gouden Banaan en de Toffe Peer

Over het jaar 2023 is de Gouden Banaan voor het grootste aantal beklimmingen van de Maeslantkering gegaan naar Robbie Huijnen. Vroeg in het seizoen leidde Germen ter Horst  het klassement met 80x, enkele weken later gevolgd door Paul Stotijn met 105x. Robbie was de hele maand september in de Vogezen in training geweest om de laatste rit van het jaar af te sluiten met een duizelingwekkende 175 keer.

De Toffe Peer, prijs voor de meest opmerkelijke fietsprestatie was dit jaar voor Coen Kunz. Serieuze concurrentie kwam van Hans Dekker met zijn fietstochten in Thailand, en van Maarten Blokland met zijn tocht van Lissabon naar Barcelona. Coen reed de rit van Cycling for Climate van Breda naar Groningen met een monsterachtige afstand van 377 km.

Opening van fietsseizoen 2024 met ontbijt

Ondanks prijsstijgingen en inflatie wil Het Konings Huys ook dit jaar ter gelegenheid van onze seizoenstart voor dezelfde prijs een uitgebreid en feestelijk ontbijt bieden. Het bestaat o.a.  uit broodjes, gekookte of gebakken eieren met of zonder spek, yoghurt met granola, vleeswaren en kaas, koffie, thee, jus d‘orange. Het bestuur heeft een bijdrage daarvoor in de begroting gereserveerd. Per persoon zullen de eigen kosten rond 10,- bedragen, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Op zondag 3 maart starten we het ontbijt om 08.30 uur. Rond 10.00/10.15 uur kunnen we dan met onze openingsrit beginnen. Ook deze keer kunnen we de fietsen veilig stallen in een zijruimte van het Konings Huys. In Cyql staan twee ritten aangemaakt, een voor de A-groepen en een voor de B-groepen.

RTFC on Tour

Verschillende Uitritten buiten onze regio staan dit jaar al weer op de rol. Speciale aandacht in deze nieuwsbrief voor de ritten door en voor Join4Energy, de stichting die zich inzet voor onderzoek naar een behandeling voor energie-stofwisselingsziekten bij kinderen. Onze mede RTFC-er Henri heeft onze aandacht gevestigd op twee ritten in het voorjaar: op zaterdag 7 april vanuit Groesbeek in het Rijk van Nijmegen (75 of 105 km.), en op 12 mei vanuit Maastricht in Zuid Limburg (75 of 110 km.). Beide ritten passen ook in de training voor de Mont Ventoux Challenge van 6-9 juni.

RTFC gaat dit jaar ook weer de grens over. Gepland zijn een week Mallorca van 12-19 mei, waar we verblijven in Hotel Ivory Playa in Port d’Alcudia. Als je daar ook heen zou willen gaan kun je met Rob K. contact opnemen voor de exacte gegevens van vlucht, accomodatie en fietshuur.

Verder gaat er in juli ook weer een groepje, onder leiding van onze oud-voorzitter Thijs, een week naar het hooggebergte. Dit keer naar het Italiaanse Bormio, in het Alta Valtellina, voor o.a. de uitdagende Stelvio en Gavia. 

Cursussen samen met TV Zoetermeer

Ook dit jaar is de bedoeling dat we weer samen met TV Zoetermeer werken aan vergroten van veiligheid en plezier op de fiets. Het is NIET de bedoeling dat er slechts een paar tot wegkapitein worden opgeleid. We willen juist WEL dat zoveel mogelijk leden wanneer zij in een groep fietsen een stukje van de verantwoordelijkheid voelt voor veiligheid en plezier in de groep. Zo ook bij een fietsongeval: dat meerdere leden in een groep de basale kennis en vaardigheden bezit om hulp te bieden als dat nodig is.

En tenslotte: ook een goed onderhouden fiets draagt bij aan veiligheid en plezier op de fiets.   Binnenkort kunnen jullie data verwachten voor een nieuwe cursus Wegkapitein, een cursus Eerste Hulp bij Fiets Ongelukken en Reanmiatie, en een cursus Fietsonderhoud.

In en Uit

Sinds de laatste Nieuwsbrief kunnen we Pieter van Os en John van Ruijven als nieuwe leden verwelkomen. Eind van het jaar hebben Sandra Kroes en Kees Overgaag hun lidmaatschap opgezegd.

Tenslotte

  • Op a.s. dinsdag 5 maart is weer het RTFC-café. Leuk je daar weer te zien, om de voorpret voor een nieuw fietsseizoen en de vele plannen daarvoor met elkaar te delen. Vanaf 20.30 uur weer in café het Klooster, Vlamingstraat 2.

Heb je zelf nog iets wat je van belang vindt voor de Nieuwsbrief: laat het ons (en wel via Rob K.) weten: secretaris@rtfc-delft73.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*