Nieuwsbrief 14 RTFC

Mei 2024

Maart roerde zijn staart en april deed wat ie wil. Dat zijn oude gezegdes, maar wat waren ze waar: regen, wind, zelfs hagel en een beetje nachtvorst teisterde de wielerpelotons, en ook de leden van RTFC Delft.

Maar net nou ik half mei met een klein groepje naar zonnig Mallorca ga afreizen lijkt het echt een aangenaam voorjaar te worden in NL. Nou, ik gun iedereen fietsen in zon en weinig wind, maar mijzelf nog een beetje meer, haha.

Ik zag dat ook Paul S. inmiddels naar zonnige oorden (Tenerife) is vertrokken, maar Mars vond het leuk om nog even 3 dagen in de nattigheid te gravelen. En de eerste aanvallen op de Maeslantkering zijn al gedaan! Hopelijk wordt het een lekker voorjaar en kan je de achterstand die je door het slechte weer hebt opgelopen weer snel inhalen. 

In deze Nieuwsbrief:

Wijzigingen in het bestuur

Sinds de mini-ALV van 28 april heeft het bestuur een nieuwe penningmeester: Bas Takens. Mars Janssens heeft de rol van webmaster op zich genomen. Jan Deurloo werd benoemd tot 2e lid van de kascommissie.

In vervolg op de ALV van februari heeft Cor Poot, lid van de kascommissie, aanbevelingen gedaan aan het bestuur voor een verbetering van de financiële en ledenadministratie. Bas is hiermee al direct aan de slag gegaan.

De kascommissie bestaat volgende keer uit Cor (2e jaar) en Jan (1e jaar). De bedoeling is dat Jan het jaar daarop wordt bijgestaan door weer een nieuw lid in de kascommissie.

Samenwerking met TV Zoetermeer ‘77

In verband met ziekte is de samenwerking met TV Zoetermeer helaas tijdelijk gestopt. De volgende cursussen Wegkapitein en EHbFO, en de cursus Fietsonderhoud hebben dus vertraging opgelopen. Het bestuur is bezig een andere oplossing te zoeken. We houden jullie op de hoogte.

Valpartijen

Dit voorjaar werd bij onze fietscollega’s in het profpeloton gekenmerkt door afschuwelijke valpartijen. Met name de Visma-ploeg werd zwaar getroffen door de val van Wout van Aert en Jonas Vingegaard. Maar ook Remco Evenepoel en Primoz Roglic waren slachtoffer. Tadej Pogacar had daardoor helemaal weinig tegenspel en reeg de overwinningen aan elkaar.

Het RTFC-peloton was er al een tijdje van gevrijwaard gebleven. Maar begin mei werden we opgeschrikt door verschillende valpartijen, zowel in de A-als in de B-groepen. Met als voornaamste slachtoffer Marco die een stukje van zijn scheenbeen afbrak. Daarnaast heel wat schaafwonden en beurse plekken. Meestal was het pech of gevolg van een ongelukkige omstandigheid. In het profpeloton zegt men dat vallen erbij hoort. Maar bij een toerfietsclub doen we met een beleid gericht op veiligheid er veel aan om valpartijen te voorkomen. De wegkapitein of degene die de rit heeft aangemaakt kan daar niet alleen verantwoordelijk voor zijn. We willen er iedereen nog eens op wijzen dat je zelf  verantwoordelijkheid draagt, niet alleen voor je eigen veiligheid, maar vooral ook voor die van je medefietsers. Een voorbeeld: we zagen dit voorjaar wel weer vaker groepen die groter waren dan de, niet voor niets, geadviseerde max. 8 deelnemers. Grote groepen vereisen extra oplettendheid, voorzichtigheid en onderlinge communicatie.

Dus: stel jezelf de vraag: wat kan ik zelf bijdragen aan de veiligheid van de groep waarmee ik fiets?! En: lees de Gouden Regels die op de website staan nog eens door!

Doordeweekse Trainingsgroep

Marc, Marco en Caroline en Vincent zijn dit voorjaar een trainingsgroepje gestart ter voorbereiding op de klassieker Limburgs Mooiste. Op (meestal) woensdagavond rijden zij een korte pittige rit waarin ook intervallen en oefeningen uit het JOIN-programma. Zij vinden het leuk als je een keer wilt meerijden. Hou Cyql dus in de gaten!

De Fietstaxi

Voormalig RTFC-lid en oprichter van HeJa Tours (wandel- en fietsreizen in Mallorca) Jan Vlietstra is na zijn pensionering iets gaan doen waar hij de leden van RTFC graag op attendeert: fietstaxi rijden in Rotterdam. Het idee is dat je van de organisatie Fietstaxi Centrale voor 15 euro een dag een fietstaxi huurt, en vervolgens zijn alle verdiensten van de ritten die je die dag maakt voor jou. Voor 1 euro per 3 min. is dat al gauw een leuk zakcentje voor jou, en ook een aardige extra trainingsvorm. Bij evenementen of bijvoorbeeld voor passagiers van cruiseboten in de haven is dat een heel aantrekkelijke én groene vorm van vervoer in of bezichtiging van Rotterdam. Heb je interesse: www.fietstaxicentrale.nl

In en Uit

Sinds de vorige Nieuwsbrief kunnen we John van Ruijven en Jean-Paul Schell als nieuw lid verwelkomen. Beide gaan de  A-groep versterken. Pieter van Os heeft zich helaas teruggetrokken, en Michel Jansen heeft aangegeven dat hij per 1 okt. zijn lidmaatschap beëindigt.

Tenslotte

  • Na de avonden van 2 april en 7 mei is op dinsdag 4 juni weer het RTFC-café. Leuk je daar weer te zien, en de verhalen van de vele fietsactiviteiten van het voorjaar met elkaar te delen. Vanaf 20.30 uur weer in café het Klooster, Vlamingstraat 2.

Heb je zelf nog iets wat je van belang vindt voor de Nieuwsbrief: laat het ons (en wel via Rob K.) weten: secretaris@rtfc-delft73.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*