Lidmaatschap

Introduce lid

Wat leuk dat je bij ons wil komen fietsen. Na je aanmelding om een keertje mee te fietsen wordt contact met je opgenomen door de secretaris van de vereniging. Afhankelijk van je rijervaring en je gemiddelde snelheid delen we je in een rijdersgroep. Na de bevestigingsmail van de penningmeester kan je 4 weken meerijden als Introduce-lid en wordt je verzocht om de Cyql-app te downloaden. Hierin worden de ritten aangekondigd en wordt informatie gedeeld. De vereniging is aangesloten bij de landelijk wielersportbond NTFU. Via de NTFU ben je 4 weken verzekerd bij ongevallen. Om de verzekering van de NTFU  actief te maken moet je je voor elke rit aanmelden in de Cyql-app.   Na deze introductie van 4 weken wordt je verzocht om lid te worden en daarna maak je deel uit van de RTFC wielergroep.

Je lidmaatschap definitief

Als je na 4 weken besluit om vast onderdeel te worden van de groep, wordt je lid. Dit geef je aan bij de secretaris van de vereniging en je wordt vervolgens ingeschreven. Je kunt dan wekelijks op de zondag meerijden en maak je gebruik van de Cyql-app om je deelname aan de rit te bevestigen en om verzekerd mee te rijden.  In de Cyql-app worden ook tussentijds ritten toegevoegd door actieve leden die ook door de weeks rijden. Als je daar interesse in hebt meld je je  aan in Cyql-app.

Contributie

De contributie voor lidmaatschap loopt per kalenderjaar. In 2024 bedraagt de contributie 70 euro. De kosten bestaan uit 30 euro verenigingskosten en een bijdrage van 40 euro aan de NTFU. Het bedrag van 70 euro brengt de RTFC bij jou in rekening als je lid wordt voor 1 augustus.

Word je na 1 augustus lid, dan wordt je automatisch ook al het volgende kalenderjaar lid van de NTFU. Je lidmaatschapskosten worden dan verhoogd met die bijdrage aan de NFTU voor het opvolgende jaar. Uiteraard betaal je dan het volgende kalenderjaar de NTFU-bijdrage niet. 

Goed om te weten

Het hoofdlidmaatschap bij de NTFU voor 2024 bedraagt € 40,- .

Ben je al lid van een andere NTFU vereniging, dan ben je daar al hoofdlid en kun je bij ons M-lid worden voor € 33,25 per kalenderjaar.

Een extra familielid die lid wordt van de RTFC betaald € 66,- .

Met het lidmaatschap ontvang je korting bij NTFU fietsevenementen en zes keer per jaar het blad Fietssport.

En NTFU-leden zijn standaard verzekerd tegen schade aan de fiets. Daarnaast zijn zij ook verzekerd tegen ongevallen op het moment dat ze deelnemen aan een NTFU-activiteit. Dit kan een toertocht, maar ook onze clubritten of -weekend in het buitenland zijn, mits je je hebt aangemeld in de Cyql-app. Ook kan je eventueel een aanvullende carbon verzekering afsluiten. Dit is vaak veel voordeliger dan bij andere verzekeringsmaatschappijen.

Wanneer je lid wordt vragen we je ook om een AVG verklaring in te vullen, zodat we op de juiste manier omgaan met jouw gegevens en jouw aanwezigheid op sociale media.

Opzeggen

Het lidmaatschap is geldig gedurende het kalenderjaar en wordt stilzwijgend verlengd. Opzegging moet uiterlijk 1 december schriftelijk bij het secretariaat zijn ontvangen.

Lid worden?

Wij verwelkomen je graag als lid van onze vereniging. Je kunt direct aanmelden, maar je kunt ook eerst een paar keer met ons meefietsen om te ervaren hoe het je bevalt. Neem dan wel eerst contact op met onze secretaris, zodat we weten dat je komt.