Verslag bochtenclinic Danny Vrolijk 29 juni 2023

Verslag Clinic Danny Vrolijk voor RTFC

Donderdag 29 juni 2023, in op het eerste oog druilerig weer, op techniektraining met Danny Vrolijk. Dit op het parkoers van de wielrenvereniging in Maassluis. Danny is op bepaalde onderdelen Nederlands kampioen wielrennen geweest en zou ons zeker wel van een paar slimme technische tips kunnen voorzien. Met 12 clubleden stonden wij in spanning te wachten op de komst van Danny. Net even voor 18:45 uur kwam de professioneel ogende Danny op een schitterende Isaac in de Nederlandse tricolor aanrijden. Na een kort praatje zijn we begonnen aan de cursus. Eerst even het parcours verkennen via een inrijd rondje. De volgende onderdelen zouden aan bod komen: bochten techniek, waaierrijden, rijden staand op de pedalen en het afsprinten. Danny legde uit hoe je het beste een bocht kunt aansnijden door en uit sturen. Druk op het been het laagst bij de grond en druk op de arm het dichtst bij de bocht. Zoveel mogelijk recht uit doorsturen. Na diverse oefenrondjes, waarbij Danny iedere wielrenner apart van leertips voorzag, ging het bij iedereen merkbaar beter een bocht te nemen. Ook een handige tip was dat als je uit de bocht kwam je weer op het hoogst staande pedaal kracht kon geven om zo snel snelheid op te bouwen. Danny gaf ook nog aanwijzingen hoe het beste te staan op de pedalen. Hierbij is het belangrijk dat je rechtstandig boven je pedaal blijft staan en vooral niet schuin. De fiets beweegt constant zijwaarts, de benen blijven recht op de pedalen staan. Verder kwam ook het waaier rijden aanbod. Dit hebben wij met de voltallige groep geoefend. Het idee was bij iedereen helemaal duidelijk, echter de uitvoering leek op een zooitje dronken fanfare blazers, maar de goede bedoelingen waren zichtbaar aanwezig bij een ieder. Daarna tijd voor de sprintjes. Dit lijkt makkelijk maar is het niet. Je merkt dat je benen heel snel vol lopen bij maximaal vermogen. Merk je dat je te laag/hoog staat geschakeld dan kan je bij- of afschakelen, maar de spanning moet er licht af om problemen met de Derailleur te voorkomen. Na ruim anderhalf uur trainen en hiermee gepaard gaande de vele oefenrondjes, voelde iedereen zich na de training voldaan moe. Tijdens het afsluitende praatje gaf Danny aan het erg leuk gevonden te hebben om ons deze clinic te geven. Danny gaf ook aan zeker nog wel een andere keer een soortgelijke clinic te willen geven. Laten we dit idee van Danny even warm houden. Ook alle deelnemers waren zeer enthousiast over hoe de avond verlopen was. Het eerste rondje met een miezerig regentje had daarna plaatsgemaakt voor droog weer. Alles bij elkaar een zeer geslaagd en leerzaam avondje. 

Robbie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*