Nieuwsbrief 2 2023

Nieuwsbrief 9 RTFC

April/mei 2023

 Het jubileumjaar is begonnen !!

Na een goed bezochte ALV op 20 februari trapten we om 08.30 uur het jaar af met het feestelijke openingsontbijt in het Konings Huys. Door 24 leden werd zeer geanimeerd genoten van een uitgebreid en smakelijk ontbijt. Maarten Blokland werd voor zijn fietstocht van Delft naar Barcelona door onze voorzitter geëerd met de nieuw ingestelde wisseltrofee, de Gouden Banaan. Voormalig RTFC-lid Ruud Morien verzorgde na het ontbijt de groepsfoto voor het stadhuis. Een plotse hoosbui dwong de gretige fietsers nog even te wachten. Als blije koeien in de wei dartelden de RTFC-ers vervolgens het land in. Na de regen werd het nog prima fietsweer, en na afloop kon iedereen zijn carbon-, stalen of aluminium ros nog op een flinke poetsbeurt trakteren.

Het weer werkte de eerste maanden niet echt mee, maar er zijn al de nodige kilometers gemaakt. Germen heeft al een voorschot genomen op de Gouden Banaan van 2023 met 80 beklimmingen van de Col de Maeslant. De kleine Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix, Drenthe 200, buitenlandse trainingsweken In Mallorca en Lanzarote, Zuiderzeeroute: zomaar een greep uit de bijzondere fietsactiviteiten die naast de vaste clubritten al ondernomen zijn.

En nu gaan ook nog eens 13 leden naar Girona voor een korte trainingsstage bij Paul Kneppers van Campo Bicicleta.

Algemene Ledenvergadering van maandag 20 februari

Behalve de vaste punten als het algemeen en financieel jaarverslag 2022 kwam onder meer de financiële toekomst, de instelling van de Vertrouwens Contact Persoon (Nan Deardorff-MC Clain: zie de RTFC-website) en de jubileum-driedaagse aan de orde. Besloten is de contributie te verhogen, waarvoor iedereen inmiddels met een linkje een betalingsverzoek gekregen. Op Cyql kun je het verslag van de bijenkomst nog eens nalezen.

 De RTFC-clubkleding

De bestelde nieuwe clubkleding is inmiddels door iedereen opgehaald. Ook de meeste

nieuwe leden zijn daarmee ook van clubkleding voorzien. Gezien de toestroom van nieuwe

leden overwegen we bij Lorini nog een extra bestelronde te organiseren.

 De cursus Wegkapitein

Op 25 maart zijn er samen met Toervereniging Zoetermeer ’77 weer 14 nieuwe wegkapiteins opgeleid. De reacties van de deelnemers waren zeer positief. De medewerkers van het Sportakkoord hebben we bedankt dat ze dit met een subsidie mogelijk hebben gemaakt.

Nu nog de praktijk: de bedoeling is dat we met zoveel mogelijk leden ons bewust zijn van hoe je veilig en prettig kunt fietsen in een groep. Vooraf met elkaar even kort enkele afspraken maken hoe jullie zullen gaan rijden helpt daar enorm bij.

Met TV Zoetermeer is afgesproken om in 2024 opnieuw samen een cursus te organiseren. Als je in maart verhinderd was kun je je belangstelling daarvoor al kenbaar maken bij Jasper (voorzitter@rtfc-delft73.nl).

Op de website van de NTFU kun je enkele video’s bekijken over het vergroten van de veiligheid op de weg: o.a.

https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/2490/alliantie-samen-fietsen-grijpt-lente-aan-voor-meer-begrip-op-het-fietspad
https://www.ntfu.nl/opleidingen/trainers/begeleider-wegkapitein/wegkapitein

RTFC in de toekomst

In de ALV werd het al aangekondigd: een brainstormsessie met het bestuur en belangstellende leden: op 6 juni, voorafgaand aan het RTFC-café in Het Klooster, zullen we van 19.30-20.45 uur brainstormen over de vraag waar we met RTFC over twee resp. vijf jaar willen staan. Als je je nog niet opgegeven hebt tijdens de ALV ben je toch heel erg welkom om hardop mee te denken. Laat het even weten als je mee wilt doen bij secretaris@rtfc-delft73.nl

De Jubileum driedaagse van 8-9-10 september

Tot nu toe hebben zich 22 leden aangemeld. Daarmee zijn de door ons gereserveerde 11 kamers bezet. Als je alsnog mee zou willen, laat het snel weten, dan kunnen we waarschijnlijk nog bijboeken. We zoeken nog personen die voor het bagagevervoer willen zorgen. Je partner, je volwassen kind, jij zelf: iedereen die dat wil doen kan zich bij Germen, Marcel J. of Rob K. opgeven. Benzinekosten worden uiteraard vergoed !

Hans heeft inmiddels voor een aantal GPX-routes voor de heen- en terugreis gezorgd.

Welkom!!

Sinds de ALV van februari hebben zich als nieuwe leden aangemeld: Serge van Dorp, Bas Takens, Sandra Kroes, Clint Pennings, Dick van der Klis. Dick en Bas hebben hun weg al in de A2 gevonden; Clint, Sandra in de B2, waar Serge na zijn blessure ook bij zal aansluiten.

Overleden:

Johan Wijbenga, betrokken oud-lid en trekker van senioren fietsen en fietsen met blinden is in maart j.l. overleden.

Oud-voorzitter en -sponsor, en lid van verdienste Johan Zantman is begin april overleden. Op Cyql vind je een uitgebreider bericht van zijn overlijden.

 Tenslotte nog dit

–         In de publicatie van de RTFC-groepsfoto is wat vertraging opgetreden. Van niet alle leden die op de foto staan hebben we in de AVG-verklaring toestemming gekregen om deze foto te publiceren. Om te voorkomen dat we met zwarte balkjes moeten gaan werken proberen we van zoveel mogelijk leden alsnog die toestemming te verkrijgen.

–         Om de werking van de website te verbeteren willen wij nogmaals een vrijwilliger vragen die Jasper af en toe wil ondersteunen met technische expertise op het gebied van WordPress. Of ken je iemand van buiten de vereniging die daartoe wel bereid is? Laat het weten aan voorzitter@rtfc-delft73.nl

–        10 vragen aan…..Doordat we in verschillende groepen fietsen kom je vaak in contact met dezelfde rijders. En dus niet met andere leden van de club. Om dat toch mogelijk te maken hebben we de rubriek ’10 vragen aan’ in het leven geroepen. Zo krijgen andere leden een beeld van wie je bent. De rubriek wordt om de 2 weken op Cyql gepubliceerd. Je gaat vanzelf merken wanneer jij aan de beurt bent…….

–        Op zondag 21 mei organiseren Henri en co. weer een fietstocht voor Join4Energy. Dit keer rond Leersum. Er is een tocht van 75 km. (vertrek 10.00 uur), en een tocht van 120 km. (vertrek 09.00 uur). Op Cyql is de tocht al aangekondigd. Geef je op voor een prachtige tocht, voor het sympathieke bedrag van 10 euri (mag natuurlijk meer zijn !).

–         Op dinsdag 2 mei 20.30 is er weer een RTFC café-avond. Leuk om je daar weer te ontmoeten!! En: vers van de pers kun je van de avonturen in Girona horen !

Heb je zelf nog iets wat je van belang vindt voor de Nieuwsbrief: laat het ons (en wel via Rob K.) weten: secretaris@rtfc-delft73.nl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*