Nieuwsbrief 1 2023

Nieuwsbrief 8 RTFC

Februari 2023

HOERA!! RTFC Delft 73 bestaat dit jaar 50 jaar !!

Eerder, in 1998 en 2008 hebben leden en toenmalige besturen van RTFC het 25 resp. 35 jarig jubileum van onze vereniging gevierd. Na deze zilveren en robijnen jubilea is 50 jaar een Gouden Jubileum, dus zeker een reden om met elkaar bij stil te staan. Deze nieuwsbrief staat onder andere in het teken van nadere informatie over het programma van activiteiten dat de jubileumcommissie en het bestuur jullie willen presenteren.

Algemene Ledenvergadering op maandag 20 februari

Wij willen jullie heel graag uitnodigen om deel te nemen aan de Algemene Ledenvergadering op maandag 20 februari in ‘ons’ clubhuis aan de Mekelweg. Naast de gebruikelijke terugblik op 2022 (ons eerste jaar als RTFC-bestuur) aan de hand van jaarverslag en financiële verantwoording en begroting, is er ook gelegenheid om samen vooruit te blikken op dit nieuwe jaar 2023.

Vanaf 19.30 ben je welkom voor een kopje koffie of thee en we starten de vergadering om 20.00 uur. Om uiterlijk 22.00 uur eindigt de vergadering. De vergaderstukken kun je een week van tevoren vinden op Cyql en in je eigen mailbox.

Het jubileumseizoen: 50 jaar RTFC!!

Na de gelegenheid op 3 januari om elkaar een sportief en veilig nieuwjaar te wensen en de vele winterbikkelritten die er deze maanden al door jullie verreden zijn, begint het officiële RTFC-fietsseizoen 2023 met:

Een feestelijk OPENINGSGONTBIJT, gevolgd door de OPENINGSRIT op 5 maart

Het ontbijt begint om 08.30 in het Konings Huys op de Markt. Geserveerd worden brood + broodjes, gekookte eieren + roerei (met uitgebakken spek), yoghurt + granola, vleeswaren + kaas, koffie/thee/jus d’orange. De prijs voor dit rijke ontbijt is 18,50 per persoon. We hopen op een grote opkomst!

Na het ontbijt gaan we rond 10.00 uur een groepsfoto laten maken op de Markt. Hierna zullen we rond 10.15 uur in de inmiddels bekende A- en B- groepjes de eerste clubkilometers gaan maken. Op Cyql kun je van tevoren een openingsrit voorstellen.

=====èVoor de reservering van het ontbijt willen we jullie vragen je vóór de ALV op te 

              geven bij Rob K. (secretaris@rtfc-delft73.nl).

Eerder al hebben we bij jullie de behoefte aan een meerdaagse activiteit gepeild. Na heel wat zoeken is het uiteindelijk geworden:

Een gezellige en ook uitdagende DRIEDAAGSE naar de regio Arnhem en Nijmegen op 8-10 september

We rijden op vrijdag om 08.45 uur vanaf het clubhuis in verschillende groepen via een route van ong,. 135 km. naar Wolfheze, waar we overnachten in het Fletcher hotel. We kunnen onze fietsen daar veilig stallen. ’s Avonds gebruiken we daar een pasta-maaltijd. Op zaterdag kunnen we verschillende routes rijden zoals bijv. de Hoge Veluwe, Posbank, Rijk van Nijmegen, Rivierengebied, uitstapje Duitsland. ’s Avonds dineren we in het hotel wat uitgebreider met een driegangen diner. Op zondag rijden we dan, mogelijk via een andere route, weer terug naar Delft. Hans zal vooraf een aantal mogelijke routes via GPX beschikbaar stellen.

Het Fletcher hotel ligt in een bosrijk gebied en beschikt over een zwembad. Als je opziet tegen de afstand erheen, kun je natuurlijk ook voor de gezelligheid meegaan en ter plekke wandelen of een kortere afstand fietsen. We hebben een kamer extra geboekt dus als je je nog niet hebt opgegeven en toch graag mee zou willen: er zijn nog enkele plekken beschikbaar !! Laat dat snel aan Germen, Marcel J. of Rob K. weten !! De kosten bedragen 170,- voor logies, ontbijt en avondeten.

Voor het vervoer van de bagage zoeken we nog een of twee personen die met de auto naar Wolfheze willen rijden: heen en weer rijden of daar ook willen verblijven. Benzinekosten worden uiteraard vergoed. Als jij (of je partner bijvoorbeeld) dat zou willen doen laat het ons weten!!

Verder zijn we in de geschiedenis van 50 jaar RTFC gedoken, want ‘als je het verleden niet kent, kun je het heden niet begrijpen en de toekomst niet vormgeven’. Wat voor vereniging was RTFC eigenlijk, wat zijn de ontwikkelingen tot nu toe geweest en waar willen we heen ? Tijdens de driedaagse willen we in Wolfheze hier een licht over laten schijnen.

Het bestuur zal ook aandacht in de media zoeken voor ons jubileum met o.a. een stukje in de Delft op Zondag en contact met In de Buurt.

Misschien hebben jullie nog andere leuke ideeën voor ons jubileum-seizoen. Laat het ons weten, bijvoorbeeld tijdens de ALV!

RTFC-Clubkleding komt er aan!!

We hebben bericht gekregen van Lorini dat de kleding vóór de ALV bezorgd gaat worden. We kunnen de kleding dus uitgeven bij de ALV. Een extra reden om naar de ALV te komen!! Dus als het goed is kunnen we dus allemaal in (nieuwe) clubkleding de Openingsgrit rijden.

Wegkapitein

Zaterdag 25 maart is de cursus Wegkapitein van de NTFU. We kunnen daar, samen met TV Zoetermeer ’77, aan deelnemen. Subsidie uit het sportakkoord zorgt ervoor dat we dat gratis kunnen doen. Zoetermeer stelt haar clubhuis open als klaslokaal. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Je kan je aanmelden in Cyql. 

De dag zelf bestaat uit een ochtend theorie en een middag praktijk. Dan rij je onder begeleiding van de instructeur een ronde om daar een voor een de theorie in de praktijk te brengen. Leerzaam en leuk. Deelname leidt niet tot een verplichting om daarna de rol van wegkapitein op je te nemen tijdens clubritten. Maar dat kan natuurlijk wel.

Vrijwilliger gevraagd: wie heeft kennis van het programma WordPress ? Onze website is vorig jaar flink opgefrist. Dat merken we ook in het aantal aanmeldingen wat via de site binnenkomt. Het is belangrijk om de site up-to-date te houden. Dat zorgt dus voor nieuwe aanwas en een levendige uitstraling van onze club. Dat kost tijd. Momenteel kost dat meer tijd dan nodig, omdat een aantal processen niet optimaal zijn. We zijn daarom op zoek naar iemand met kennis van WordPress die ons daarbij kan helpen. Dus ben je of ken je iemand die handig is met WordPress dan zou het enorm fijn zijn als we daar incidenteel een beroep op mogen doen. Laat het weten aan Jasper. voorzitter@rtfc-delft73.nl

Tenslotte:

–         Op Cyql is het al aangekondigd. We hebben een nieuwe begunstiger voor de vereniging: Danny Vrolijk van CyclingXpert. Een flink aantal RTFC-ers heeft de weg naar hem aan het Haantje al gevonden. Hij heeft ons een mooi aanbod gedaan met o.a. korting op onderhoud, organiseren van clinics.

–         Op de website-pagina Impressies vinden jullie een spectaculaire bijdrage van Jasper, over zijn winterse gravelavontuur van de 200 van Drenthe. Veel leesplezier!

–         Op dinsdag 7 februari 20.30 is er weer een RTFC café-avond. Leuk om je daar weer te ontmoeten!!

Heb je zelf nog iets wat je van belang vindt voor de Nieuwsbrief: laat het ons (en wel via Rob K.) weten: secretaris@rtfc-delft73.nl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*