Nieuwsbrief April 2022

April 2022

Om het contact tussen leden en bestuur te bevorderen willen wij om de paar maanden een RTFC-Nieuwsbrief verspreiden. Op die manier willen we jullie op de hoogte stellen van actuele zaken en activiteiten binnen vereniging en bestuur. Op dit moment spelen er een aantal zaken, waar we jullie graag over willen informeren; vandaar dat de eerste Nieuwsbrieven wat sneller op elkaar volgen.

Heb je zelf iets wat je van belang vindt voor de Nieuwsbrief: laat het ons (en wel via Rob K.) weten: secretaris@rtfc-delft73.nl.

Gebruik van Cyql

Het bestuur heeft, na een testfase in de winter, besloten om voor de interne communicatie binnen de vereniging per direct de voor de NTFU ontwikkelde app Cyql te gaan gebruiken.

Jullie hebben allemaal in de whatsappgroep voor de RTFC-leden een stappenprocedure gekregen om jezelf als RTFC-lid bij de Cyql-app aan te melden. Mocht je dat niet gezien hebben, of je vindt het lastig deze stappen uit te voeren, laat het Jasper of Marcel J. weten. Zij helpen je graag !

Cyql geeft alle leden de mogelijkheid om de ritten die je wilt rijden bekend te maken aan elkaar. Je kunt zelf zowel een vaste zondagse clubrit of een rit elders of op een andere dag aanmelden. Je kunt er ook alvast een GPX-route in zetten. Als een rit is aangemaakt kan ieder zich daarvoor met 1 klik aanmelden.

Eerder hebben jullie uitleg gekregen over de vier groepen waarmee de vereniging haar clubritten typeert: de zgn. A1,A2, B1, en B2 labels. De labels geven je een indicatie van gemiddelde snelheid, koerssnelheid en afstand.

LabelStreefgemiddeldeKruissnelheidAfstand zondag
Groep A130-32 km32-36 km100-120 km
Groep A228-30 km30-33 km100-120 km.
Groep B126-28 km28-32 km80-120 km
Groep B224-26 km26-30 km70-100
Evt. Herstelgroep<2425-2650-60

Op deze manier geef je bij aanmelding aan wat voor rit je voorstelt; als je mee wilt gaan met deze rit weet je wat je van de rit kunt verwachten.

Mochten twee groepen (bv. B1 en B2) samen willen starten, dan rijdt de groep tot de pauze het minst snelle tempo; tijdens de koffiepauze kun je dan afspreken, hoe je het tweede deel van de rit wilt doen: samen of gesplitst.

Door in Cyql een rit aan te melden en je voor een geplande rit aan te melden draag je bij aan een heldere communicatie in de vereniging.

Maar jezelf aanmelden in Cyql is ook verstandig omdat dan de ongevallenverzekering van de NTFU van toepassing is!! Meer over de fiets- en de ongevallenverzekering van de NTFU vind je in de volgende Nieuwsbrief.

In Cyql zit een ‘Smoelenboek’, waarin je (vooralsnog beperkt) informatie over jezelf bekend kunt maken aan de andere leden. Er wordt door de NTFU gewerkt aan een uitbreiding van deze ‘functionaliteit’.

Verder kun je in Cyql een soort Marktplaats-rubriek vinden: Aangeboden en Gevraagd, waarin je zelf een advertentie kunt plaatsen, of reageren op een advertentie.

In de rubrieken Nieuws en Agenda kun je iets (laten) plaatsen via de beheerders van Cyql: Jasper, Marcel J., en Rob K.

Als overgang laten we het Forum de Pedaalridders het eerste half jaar nog open, en willen we het forum na de vakantie, in september dit jaar, sluiten.

De RTFC-leden whatsapp-groep

Op basis van de al bestaande app-groepjes van de A, B, en C groep heeft het bestuur een algemene whatsapp-groep voor de directe communicatie van alle leden gemaakt: de RTFC-leden app. Zoveel mogelijk leden hebben inmiddels via een linkje de mogelijkheid gekregen hierin aan deel te nemen. Laat even weten aan Marcel J. als je die uitnodiging nog niet hebt ontvangen!

Het is NIET de bedoeling om elkaar in deze appgroep op de hoogte te stellen van allerlei ‘gezelligheidjes’; als je dat wilt doe dat dan in de informele whatsapp-groepjes.

Fotoshoots

Voor het moderniseren van de website zullen de komende maanden april/mei een paar keer actiefoto’s en foto’s van zoveel mogelijk leden gemaakt worden. Via de RTFC-ledenapp zullen de data en de locaties daarvoor bekend gemaakt worden. Graag jullie medewerking aan een of meer van deze sessies, want we willen onze vereniging naar buiten toe zo goed mogelijk presenteren !

Nogmaals: de AVG

Veel van jullie hebben inmiddels de AVG-verklaring online of op papier ondertekend. Maar een aantal nog niet. Willen jullie dat alsnog doen ?!!

Op zondagochtend heeft Rob K. ook een papieren versie bij zich die je ter plekke kan ondertekenen.

Nogmaals: Join4energy

Na de geslaagde eerste Walk&bikerit van begin april, waar 5 RTFC-ers op af waren gekomen, organiseren Henri en consorten opnieuw een ‘Uitrit’ in een mooie omgeving.

Deze keer op 14 mei in Overijssel, bij het plaatsje Rossum. Hou de Cyql-app in de gaten voor nadere informatie ! Je kunt je alvast aanmelden bij info@join4energy.nl of bij Henri zelf.

Met sportieve groeten,

Rob Koks

secretaris@rtfc-delft73.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*